Rottweiler pup> wel of geen stamboom ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel janjan

We willen een rottweiler pup aanschaffen,we hebben ook nog een Ierse setter op leeftijd (13)  en die was al nooit erg waaks maar de laatste tijd slaat ze echt te laat aan, tijd dus dat ze hulp krijgt om het erf vrij te houden van onguur volk!
Omdat we verhuisd zijn naar een landelijker gelegen huis is de de keuze gevallen op een rottweiler9 die schrikt toch iets meer af als een Setter)
We willen een teefje om zo in de toekomst ene keer een nestje te kunnen fokken.
Hond moet raszuiver zijn, ik hou persoonlijk niet zo van kruisingen en ben voorstander om de rassen zo zuiver als mogelijk te houden en bij fokken moet het ras verbeterd worden.
Heel ander soort hond en we zijn druk bezig om ons een beetje te orienteren.
Er worden genoeg pups aangeboden maar nu de hamvraag: (die hier al vaak gesteld is denk ik) 
Er zijn veel nestjes te koop waarvan de beide ouder stamboom hebben maar de pups niet.
Op zich maakt me dat papiertje niet heel veel uit als ik maar 100% zeker weet dat de pup raszuiver is en vrij is van HD en Cl.
Nu een ander punt: pups met stamboom zijn 1,5 keer zo duur als 1 zonder stamboom.
De hond mag best wat kosten, ik heb het er wel voor over maar ik vind t toch vreemd.
Een fokker zei tegen me : als ik de pups een stamboom geef dan moet ik van de raad van beheer meer dan 1000 euro vragen voor een pup.(en anders 500)
Ik vindt t nogal een verschil, je betaald dus 500 euro voor een papier, zijn dit werkelijk de kosten om de pup een stamboom te geven (om het stamboompapier af te drukken ?)
ik neem aan dat als de ouders vrij van ziekten zijn dat dan de pups niet meer apart onderzocht worden ?
wat is nu wijsheid, begrijp me goed, ik heb best geld over voor een pup maar niet als blijkt dat een gedeelte van het geld afgedragen moet worden aan de raad van beheer waar iemand er een vorstelijk salaris van betaald krijgt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou zelf erg alert en huiverig zijn als een fokker zegt dat de ouders wel een stamboom hebben maar om wat voor reden dan ook de pups geen stamboom geven. Vaak zie je dit soort verhalen ook bij broodfokkers, stamboom aanvragen zou dan allemaal zoveel geld en toestanden kosten dat ze het niet doen (en daar trappen de meeste mensen in helaas).

Ik heb nog nooit gehoord wat jij van de fokker hebt vernomen over de Raad van Beheer. Wellicht kan een fokker van HP hier meer over vertellen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als je er zelf mee wil fokken zou ik zeker een pup met stamboom nemen zodat uw pup kopers op hun beurt een pup met stamboom meekrijgen

Aanvulling:
Zonder stamboom weet je niet 100% zeker wie de ouders zijn en dus of jou hond raszuiver zou zijn dus toch belangrijk een stamboom te hebben daar je wil fokken

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Als je wilt gaan fokken is een hond met stamboom het verstandigst! ;-)
Van een hond zonder papieren kan van alles gezegd worden,zeker weten of de hond zuiver is,weet je dan nooit!
En waarom zou een fokker wel geld willen uitgeven om de ouderdieren te onderzoeken op erfelijke afwijkingen maar niet de pups de stamboompapieren geven..
De kosten zitten daar niet in.. waar die uitspraak vandaan komt,dat het verschil zo groot moet zijn..?
Wel weet ik dat een pup van een erkende fokker,met stamboompapieren heel anders groot groeit dan de meeste nestjes zonder stamboom,zeg maar.
Een erkende fokker stopt er al zn tijd in,zorgt voor de zindelijkheid en socialisatie etc,dat zie je vaak niet bij andere nestjes.. daar zou ik het prijsverschil logisch vinden!
;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Aangezien er ook bij het ras Rottweiler erfelijke aandoeningen voorkomen en de fokkers, die aangesloten zijn bij de rasvereniging verplicht zijn om beide ouderhonden te testen op Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, ogen en oren (i.v.m. doofheid), lijkt mij het beste om bij deze fokkers een pup te kopen. Vraag naar de uitslagen van de 4 testen op papier. Een ander belangrijk aspect bij de Rottweiler is het karakter ook i.v.m. het feit dat je een waakhond zoekt.
Een stamboom kost ca. 85 Euro.
500 Euro verschil is een broodje aap verhaal. De Raad van Beheer bemoeit zich niet met prijzen die fokkers voor honden vragen.

Voordat het zo ver is dat je eventueel zelf zou willen fokken, dient de moeder en vaderhond dus officieel getest te worden op bovenstaande 4 punten en lijkt me de karakter combinatie ook van belang.

http://www.nrc-rottweiler.nl/fokkers.html#

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

De pups die geen stamboom hebben terwijl de ouders dat wel hebben zijn meestal van broodfokkers. De aanvraag van een stamboom kost heel weinig en de Raad van Beheer verplicht geen verkoopprijzen dus trap daar niet in! Rasverenigingen geven wel een richtprijs, daar zitten de pupprijzen van een goede fokker meestal omheen, soms ietsje lager, soms ietsje hoger. De reden dat goede fokkers meer geld vragen dan broodfokkers is dat een goede fokker heel veel tijd en geld steekt in zijn nest, de verzorging en socialisatie. Een goede fokker is ruim 2 maanden lang 24/7 met zijn nest bezig.

Als je graag wil fokken in de toekomst, op een goede manier begrijp ik, zou ik zeker beginnen met een pup uit goede fok. Haal je je pup voor een klein prijsje dan kan je rekenen op gezondheidsproblemen, geen garantie in de afstamming en zal je dus geen verantwoord nest kunnen fokken.

Kijk op de website van de rasvereniging voor goede fokkers. Soms kan je op die website ook de richtprijs voor pups vinden. Succes! :-)

honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukker

Over drie weken kan ik mijn Rottweiler pup ophalen. Deze komt bij een erkende fokker vandaan aangesloten bij de Nederlandse Rottweilerclub. Ik ben het helemaal eens met alle argumenten die hierboven al genoemd zijn om zeker bij een erkende fokker je pup te kopen. Succes!

honden page profiel janjan

Bedankt voor alle reacties ! Voor mezelf was ik er eigenlijk al uit voor ik hier het bericht plaatste, door hier de vraag neer te typen is het voor mezelf ook wat duidelijker geworden wat ik nu precies wil , ik ga op zoek naar een pup met stamboom van een goede fokker om zo een goede basis te hebben.
Een nadeel: als je een fokker belt en je zegt dat je in de toekomst eventueel een keer met de hond wilt fokken dan worden ze al minder toeschietelijk.... das nou weer jammer.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waarom vind je dat jammer? Ik zie het als een goed teken dat een fokker zo reageert, het duidt op betrokkenheid. 
Je moet het zo zien: een verantwoorde fokker is gepassioneerd door het ras dat ie heeft, heeft jarenlang zelf deze honden in huis, kent hen door en door qua karakter, en is beginnen fokken uit liefde voor het ras.
Jij hebt nog nooit een rottweiler gehad, dus je weet nog niet eens of het écht wel jouw type hond is, je hebt nog geen ervaring met deze honden en je spreekt hen bij het eerste gesprek al over fokken... dan vind ik het logisch dat zo'n fokker denkt: "jamaar, hola hola, wat voor vlees heb ik hier in de kuip?"

Als ik jou was, zou ik eerst es bij een aantal goeie fokkers (zie rasvereniging) langsgaan, kennismaken met hun honden, vragen stellen over de aard en karakters, al es een keertje meegaan op een clubwandeling, vragen naar de combi's die ze maken en het waarom hiervan. Waarom zijn deze teef en reu volgens hen een goeie match? Toon eerst je betrokkenheid en oprechte interesse in het ras, dan zal je vast een heel ander contact met deze mensen krijgen en zullen ze je met heel veel plezier de oren van je kop kletsen over hun geweldige honden. ':-)

honden page profiel janjan

Hoi Christel, ten dele heb je gelijk, er is 1 maar : de fokker kent mij niet, hij weet niet of ik ooit eerder rottweilers of vergelijkbare honderassen heb gehad heb en of ik al dan niet bekend ben met deze honden. Moet zeggen dat ze later in t gesprek wel wat ontdooien en dan gepassioneerd vertellen over hun honden.;-)

honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukker

Daarom Jan is het zo belangrijk dat je eerst eens goed gaat kennismaken met elkaar. De fokkers die ik ken zijn allemaal erg gek met hun honden. Ze willen daarom graag weten wat voor vlees ze in de kuip hebben en of ze je geschikt vinden voor hun honden. Zelfs als de honden opgroeien is er nog regelmatig contact. Mij persoonlijk spreekt dat wel erg aan. Het fokken van een goed nest is niet iets wat je zomaar even doet en een fokker weet daar alles van. Ze nemen het erg serieus en ik denk dat ze daarom misschien zo reageerde in eerste instantie. Ik hoop voor je dat je een goede match kunt vinden bij een fokker en dat je een mooie pup mag krijgen. Ik hoef nog maar drie weekjes te wachten. YEEEEAAAAHOOEEEEE!

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Dit is nou eens interessant. Ik hoop niet dat je het erg vind maar ik heb net gebeld met Raad van Beheer.
Een medewerkster zei:
Een stamboom moet aangevraagd worden voordat de pups zijn geboren. Nadat ze zijn geboren is een aanvraag voor het hele nest (honden niet afzonderlijk) mogelijk maar dan wordt een ingewikkelde procedure opgestart waar veel geld aan verbonden is. Raad van Beheer bemoeit zich nooit met de vraagprijs van een pup. Zij werken alleen met stambomen.

Kortom: de fokker probeert een verhaal te verzinnen dat geloofwaardig is. Met 1 belletje is zijn hele waarheid onderuit geschopt.

honden page profiel janjan

Bedankt voor alle reacties.
Inmiddels hebben we een rottweiler teefje gekocht met stamboom.
Nu nog een naam bedenken , iemand ene suggestie ?

Nog een vraagje: wat voor omgeving temperatuur kan een pup van 8 weken aan ?
Overdag mag ze gewoon in de woonkamer, dat is 20 c.
Snachts gaat ze in de bench in de hal, daar is het ongeveer 18-19 C.
Als we even weg zijn dan gaat ze in de bijkeuken waar ook voer en water staat, daar is het iets van 10 c en er is geen verwarming.
Kan een pup van 8 weken hier tegen,  zijn ze in staat zichzelf warm te houden of is er kans dat ze onderkoeld raken ?
Zelf denk ik dat ze bij koude temperaturen veel energie gebruiken om zichzelf warm te houden wat weer ten koste gaat van de groei, kan iemand mij hier meer over vertellen ?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met je pup.
Goed dat je voor een stamboom bent gegaan.
Ik neem aan dat beide ouders op erfelijke aandoeningen getest zijn.

18, 19 of 20 graden C is goed; de 10 graden C is veel te koud voor een pup.

Ze is gewend bij haar moeder en broertjes en zusjes te slapen; dus die gaven elkaar ook al warmte en ik neem aan dat de fokker zorgde dat de omgevingstemperatuur minimaal 18 graden C was.

honden page profiel janjan

De beide ouders zijn cl en hd vrij, iets wat bij sommige adverteerders op de welbekende advertentie sites niet bekend was of waar je bij navragen geen antwoord op kreeg.

Is er een schema oid waar je kunt zien op welke leeftijd welke temperatuur kan ?
We laten haar voorlopig lekker bij 18-20 c!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Zowiezo steeds de kans geven om onder dekentjes en dergelijke te kruipen bij koude temperaturen, pups zijn hier nog vrij gevoelig aan.

Ik ben echt blij dat je gekozen hebt voor een pupje waarvan de ouders getest zijn. Ik wens je het allerbeste toe met de nieuwe aanwinst. Heb je misschien foto's van het kleine meisje? Heb je een voorkeur qua namen?

Enkele voorstellen:

Bella
Kira
Sam(antha)
Roxy
Tasha 
Tara
Cassie
Mila

Volgende forumvraag: een nieuwe pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^